VI. Izsáki Horgász- és Pihenőpark Páros Halfogó Kupa – képes versenybeszámoló

By:
Posted: 2019. január 19.
Category: Írások
Comments: 0

Hat éve kerül megrendezésre Izsákon a Páros Halfogó kupa, így idén is szeptember első hétvégéje volt az, amikor is a csapatok összemérhették tudásukat és szerencséjüket egymással, valamint a tó halállományával. A kétfős csapatoknak meghirdetett verseny különlegessége évről évre az, hogy a horgászok szabadon választhatják ki, milyen békéshalas módszerrel veszik üldözőbe az uszonyosokat. A kettejük szektorukban elért helyezése adódik össze, így áll össze a végeredmény!


Sokat beszélünk még mind a mai napig a vállságról, a nehézségekről. Nincs mit szépíteni, ez a horgászatot sem kerülte el, a horgászokat is sújtja. Az első, amin az ember megpróbál spórolni az a hobbi. Talán ez lehet az oka, hogy idén mindössze húszan vágtak neki az 5 és fél órás versenynek.


A versenyt megelőző héten többen meglepődve kérdezték tőlünk, szervezőktől, hogy így is meg lesz –e tartva a verseny? Erre egyértelműen a válasz IGEN volt, hiszen azokat a horgászokat, akik jelentkeztek, készültek a versenyre, mindenképpen meg akartuk tisztelni azzal, hogy a kiírásban meghirdetett módon és változatlanul magas díjazás mellett bonyolódjon le ez a nap.


Kevesebb létszám, nagyobb nyerési esély :)! Így vágtunk neki szombat reggel a megnyitónak!A versenyzők tapssal köszönték meg, hogy nem lett törölve a verseny, hanem változatlan formában került lebonyolításra


Mivel viszonylag kis létszámú volt az induló csapatok száma, így lehetőség nyílt arra, hogy a versenyzők döntsék el inkább 4 darab 5 fős, vagy 2 darab 10 főt számláló szektorban mérjék össze tudásukat. Előbbinél „mindössze” a 4 szomszédnál kell többet fogni, míg utóbbi izgalmasabb, nagyobb a keresztbeverés esélye. A kérdés szavazással dőlt el, mely alapján 2 szektor került kialakításra.
Ezúttal nem voltak leragasztva a sorszámok, a versenyzők döntötték el, melyik sorsolóba, milyen számok kerüljenek


Mitől is fontos ez a kérdés? Ehhez a verseny értékelésének menetét kell megismerni. Mivel páros versenyről van szó, így a két versenyző szektor helyezési számának összege az, ami eldönti hányadik helyen is végez az adott csapat a nap végén. Annak érdekében, hogy biztos legyen az, hogy a csapattársak nem húznak egy szektorba, irányított sorsolással dőlt el, ki hol fog horgászni. A két helyezési szám adódik össze, így a minimálisan szerezhető legjobb eredmény 2 pont, ami 2 darab szektor 1. helyből áll össze.


Mivel a szavazás úgy zárult, hogy nagy létszámú szektorokat választottak a versenyzők, így 2 darab 10 fős szektor került kialakításra. Egyik az öbölben horgászókat tartalmazta, míg a másik a keskeny területen lévőket.
A megnyitó a sorsolással fejeződött be hatos… biztos ami biztos betűvel is rá is van írva :)
Szép jó reggelt Izsák, minden napos napnak örülni kell, ahogy egyre bentebb megyünk az őszbe
Munkamegosztás, a rutinosak előre sem hozták a felszerelésüket…Első a haltartó! Biztos, ami biztos!
Boszorkánykonyha, keveredik a zöld valami
Dett Gábor Úr pakolja kifele a tervezett csalikat… kettőt ebből, egy csipetnyi pirosat még…
Nagy méretű gombócok a szőnyegbombázáshoz
Kicsik a csúzlis támadáshoz
A bácsi most dudálni fog? Nézhetjük?’ Hiába no, Izsák az mindig a családbarátságáról volt híres


A mezőnyön végigpillantva a zöme a feeder botokra helyezte a hangsúlyt, de voltak páran akik összerakták rakós botjaikat is. Emellett a match botokat is láthattunk a vízparton bevetésre készen.
Rakós bot is szépszámmal volt a vízparton
A többség azonban a feeder mellett tette le a voksát
Sok éve visszajáró versenyző itt Csák Attila (Nánai Fishing Team) , aki épp egy ponttyal küzd a rakós végén
Nem is eredménytelenül, 22.960 grammal 4. lett szektorában, fogása ponty és sok-sok kárász,keszeg voltPatkó Tomi (Szőke Tisza HE. I.) meglepő fogas fogása
Nem sokkal 9 után a keskeny szektorban csalta horogra Koperveisz Sándor (Blöff Team)  ezt a 6 kg feletti tükröst
Nagy hal a horgon, Farkas Viktor (Blöff Team) óvatosan fárasztja a hatalmas uszonyost
Van ok az örömre, nem hétköznapi fogás ám a 13.440 grammos ponty!
A verseny legnagyobb hala is ez lett egyben
Munkamegosztás II.
Patkó Tomi (Szőke Tisza HE. I.) ismét munkában
Ez már nem ragadozó, összfogása végül 37.330 gramm lett, amivel nyerte az öbölben lévő szektort
Tomi csapattársa, Halasi Jánost kifigyeltük, mi a taktika 11 óra 22 perc dippelés
11 óra 27 perc, már horgon is az uszonyos
Összefoglalva, minél több DIP, annál több hal
Az öböl bal oldala sem akart lemaradni, a verseny második felétől egyre többen fárasztottak termetes halakat
Kucsera Sebestyén (Haltalanok csapata) is megtett mindent a halfogásért, külön érdemes megemlíteni, hogy maximális gratuláció az ilyen fajta pontymatracokért, amiben tökéletes biztonságban vannak a halak


Már-már szállóige lassan, hogy a WC-vel nem lehet a többi helyen versenyezni. Hogy mit is jelent ez? Az illemhelyiség melletti horgászhely valamiért lényegesen több halat szokott adni, mint a többi, tehát a halak itt nagy előszeretettel tartózkodnak ez a terület előtt és ha olyan horgász sorsol ide, aki meg tudja oldani a feladatot, akkor jó az esély a szektor győzelemre.
Idén a szerencsés hely Szabó Csabának (Zápor Tó Feeder Team) jutott
Egyik szebb fogása...
… valamint egy mérlegelés eredménye, összesen 31.290 grammal zárt, ezzel szerezte meg a szektor 2. (!!) helyet
Idén ezt a szektort Patkó Tamás nyerte meg 37 kg feletti fogással
A versenyzők komoly megfigyelés alatt voltak minden pillanatban
Gyors ima a halakhoz
13:30-kor ért véget a verseny kezdődhetett a mérlegelés


A páros versenyek izgalma mindig ott van, hogy hiába az egyik versenyző jó eredménye, ha a csapattára „elszáll”, minden percben magukért, illetve a csapattársukért is horgásznak az indulók. Idén a sors különös izgalommal kedveskedett a versenyzőknek. A dobogó mindhárom fokára 5-5-5 pontos csapat állhatott fel. Közöttük a fogott halsúly döntött.Az első három helyen 5-5-5 pontos csapat végzett, de vajon mennyi a fogott súlyuk????A versenyben harmadik helyen a Nánai Fishing Team végzett 5 ponttal (3 / 2) és összesen 27.610 gramm fogott hallal. (Ráadásul tavaly is ők foglalták el ezt a helyet) A dobogó második fokára új párosként a Blöff Team került 5 ponttal (1 / 4) és 35.480 grammos fogással.


A versenyt előző évhez hasonlóan a Szőke Tisza Horgász Egyesület I-es csapata nyerte szintén 5 ponttal (1 / 4) és 40.660 grammos fogással. A mezőny összesen 181,130 kg-nyi halat zsákmányolt.


 Jogos az öröm, a címvédés megtörtént, első helyen ismét a Szőke Tisza Horgász Egyesület I-es csapata

A részletes eredménylista innen letölthető itt.

 A versenyt a Szőke Tisza Horgász Egyesület I-es csapata Patkó Tamás és Halasi János nyerteA 2013-es páros kupa indulói és a győztesek

 

A versenyen készült fényképeket megtekinthetik az https://www.facebook.com/pages/Izs%C3%A1ki-Horg%C3%A1sz-%C3%A9s-Pihen%C5%91park/161300950590774?fref=ts Izsáki Horgász- és Pihenőpark Facebook oldalán!

Gratulálunk valamennyi versenyzőnek a kitartásához, a díjazottaknak a szép eredményhez!


 

Izsáki Horgász- és Pihenőpark

Megosztás

Hasonló téma

0
X